Spring naar content

The Daily Mile: oplossing voor thuiswerkers?

Thuiswerken is in deze tijd voor veel mensen nog steeds de norm en naar verwachting blijft dit na de coronacrisis deels zo. Veel mensen willen enkele dagen per week thuis blijven werken en werkgevers staan hier inmiddels meer voor open. Een logische ontwikkeling gezien de voordelen die het biedt. Maar zoals elk voordeel zijn nadeel heeft: voldoende bewegen op de thuiswerkdagen blijft voor velen een uitdaging. Is ‘The Daily Mile’ een oplossing?

Een voorbeeld vanuit de jeugd

Het initiatief The Daily Mile komt bij de jeugd vandaan. De oorsprong ligt in Schotland, vandaar de mijl (1,6 kilometer). JOGG heeft dit initiatief vervolgens in het leven geroepen bij scholen in Nederland. Het is de bedoeling om elke dag een kwartiertje te wandelen of te joggen. Inmiddels blijkt al dat dit initiatief zijn vruchten afwerpt: kinderen zitten lekkerder in hun vel en kunnen zich beter concentreren. Dit concept doet momenteel ook zijn intrede in het bedrijfsleven nu veel mensen thuis werken en daardoor veel zitten.

Veel mensen besteden een groot deel van een gemiddelde doordeweekse dag aan hun werk. Maar helaas bewegen mensen tijdens de werkdag over het algemeen weinig. Nederlanders zitten in vergelijking met andere Europese landen het meest. Benieuwd naar de feiten en cijfers? Lees meer over bewegen als onderdeel van de werkdag.

1,5 meter of 1,5 kilometer?

Veel mensen hebben moeite om voldoende te bewegen en fit te blijven. Het vele, lange zitten komt de gezondheid en vitaliteit niet ten goede. Daarom roept onder meer ambassadeur Erben Wennemars iedereen op mee te doen met de #DailyMile voor thuiswerkers: ‘Blijft het 1,5 meter of wordt het 1,5 kilometer? 1,61 kilometer om precies te zijn, 1 mile. Deze daily mile hebben medewerkers elke dag nodig om scherp te blijven – zeker in deze thuiswerktijden.’

Als mensen die veel zitten, zoals thuiswerkers, zorgen dat ze elke dag minimaal dat kwartiertje bewegen, draagt dat al bij aan hun gezondheid en vitaliteit. Of dat nu het uitlaten van de hond is, een wandeling naar de supermarkt of een rondje hardlopen maakt in principe niet uit. Elke beweging telt. Doe jij ook mee? Bekijk meer informatie op www.thedailymile.nl.

Beweegrichtlijnen: bewegen is goed, meer bewegen is beter

Dat voldoende bewegen goed is, daar zal geen twijfel over bestaan. The Daily Mile is een heel goed begin. Maar hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven? Dat vertellen de beweegrichtlijnen je. En die geven ook meteen aan: bewegen is goed, meer bewegen is beter.

Maar in de donkere herfst- en wintermaanden is het soms lastig om de motivatie te vinden voor een beweegactiviteit in de buitenlucht. Voor veel mensen ligt de drempel om naar buiten te gaan nu eenmaal lager wanneer het licht is en de temperatuur aangenaam.

Benieuwd hoe je toch gemotiveerd blijft om buiten te sporten en bewegen in de herfst en winter? Lees dan dit artikel over blijven bewegen in de donkere maanden.